Влітку в спеку завжди готую саму велику каструлю, а просять ще добавки: наш улюблений рецепт окрошки
На вулиці літо, спека і не чого не хочеться робити! Але яке ж літо без холодної і смачної окрошки. Так саме сьогодні окрошку ми і будемо готувати.
Відварну картоплю нарізаємо кубиком.
Нарізаємо 250 г докторської ковбаси кубиком, можна взяти шинку або відварну яловичину.
Нарізаємо 2 огірка кубиком, а 1 огірок натираємо на крупній тертці для густоти і свіжості окрошки.
Частина редиски нарізаємо дрібним кубиком, а другу частину натираємо на тертці.
Відварені яйця нарізаємо кубиком.
Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаємо, завжди в окрошку додайте побільше зелені. Трохи зелені залишаємо.
Додаємо сіль за смаком. Заливаємо холодним кефіром і додаємо газовану мінеральну воду.
Готуємо заправку для окрошки. Перетераем зелень з сіллю і гірчицею.
Добавлаем заправку в окрошку і прибираємо в холодильник охолодитися на годину.
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Докторська ковбаса – 250 г
- Огірки – 3 шт.
- Редиска – 9 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Зелена цибуля – 30 г
- Кріп-30 г
- Кефір – 1 л
- Мінеральна вода – 0,5 л
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком